53745666   info@fa-eks.dk

Fugtstandsning

Ramt af fugtproblemer?

Vent ikke - ring til os hos Facadeeksperten. Jo længere tid du venter, jo flere skader kan du risikere at fugten skaber

Især ældre huse, kan døje meget med fugtproblemer i kældre, gulve og vægge.

Fugtstandsning – Her i Danmark volder vand fra oven, ofte problemer for rigtig mange af os. Til tider får vi meget store mængder regn og det bliver mere og mere normalt, at vi skal sikre os mod oversvømmet kældre og passe på ejendomme der ligger lavt eller tæt på åer, der kan gå over sine breder. 

Hos ældre huse og bygninger, er der ofte ikke isoleret eller kun meget lidt isoleret, er fugt et stigende problem. Huse der ikke er særligt vedligeholdt kan også trænge til at blive repareret. Mange husejeres ejendomme kan være i risiko for, at grundvandet stiger op gennem revner i gulvet eller at vandet måske trækker ind igennem u-isoleret sokler. Risikoen for opstigende grundfugt, kan i værste fald, skabe råd og svamp i konstruktionen.

Når vi ser vandet stiger og kommunen sætter sluserne er i gang, beskytter vi os også med sandsække ved ejendomme der er i risiko for at regnmængderne trænger ind i boligerne.

Har du brug for en vurdering af, hvad det vil koste dig, at få din kælder renoveret? I så fald er du altid velkommen til at kontakte os på mail info@fa-eks.dk eller ringe til os på 53 74 56 66H

Undgå fugtskader og skimmelsvamp

Ud over vandmængderne når det regner, så kommer der også vand/fugt andre steder fra. Vand der stiger op og vand der trænger igennem gulve, dårlig udluftning, indendørs tørring af tøj, vægge der ikke er isoleret eller kun meget lidt isoleret. Alt dette er kun en del af, hvad der kan ligge til grund for de forskellige fugtproblemer i din bygning. 

Standser du ikke fugtens indtag på din ejendom, så vil det på sigt betyde du får en eller flere fugtskader. Din mur revner og risikoen for skimmelsvamp stiger –  hele husets sundhedstilstand vil blive forværret.  

Renovering af kælder

Vi har god erfaring i fugtstandsning og kan derfor hjælpe dig med at udbedre dine fugtproblemer. 

En gennem renovering af kælderen – og få et nyt isolerende materiale. Et materiale der lader fugten bevæge sig ud fra den kolde side af væggen til den varme side. Disse plader vi bruger hedder Multipor og er et isoleringssystem der egner sig særligt godt til isolering af kælderen. Multipor – dem kan du læse mere om ved at klikke her

billede af Fugtstandsning
Fugtstansning - kælder

Minimere fugten

Fugtproblemer kan man minimere ved også selv, at gøre noget for indeklimaet i sin bolig. Det handler blandt andet om at du skal holde et minimum af varme – dvs. sørg for at rummene ikke er helt kolde. For kolde rum giver risiko for skimmelsvampe. Sørg for at holde en minimum varme på 18 grader.

Det handler også om, at man skal lufte ud flere gange dagligt i kort tid. Således man hurtigt får skiftet luften ud i stedet for et enkelt vindue står åben. 

Husk også gerne at lufte godt ud ved madlavning, tøjvask/tørring og når man tager et bad. Hav en eller flere ventilationer, hold dem rene, så er du godt på vej til at hjælpe huset af med fugten. 

Renovering
Kælderrenovering - armerings forstærkelse

luftfugtighed i hjemmet

luftfugtigheden i en kælder skal helst være på max ca 65 og i resten af huset en 40 – 60 stykker. temperaturen i kælderen må helst heller ikke komme under 17 grader. Vi skulle gerne undgå, at der dannes kondens på ruder og vægge. en god affugter er at fortrække, hvis det ikke rigtigt er muligt at lufte tilstrækkelig ud. Men udluftning er det absolutte vigtigste for en optimal luftfugtighed.

Affugtning af kælder

Er vi ude i en affugtning af kælder, så kan man minimere fugten ved at blæse varm luft ind i rummet og suge den ud igen. Den varme luft optager en del fugt som jo så skal transporteres rundt.

Ved en renovering af kælderen kan man bedre få bugt med tilbagevendende fugtproblemer. Vi kan hjælpe dig, kontakt os på info@fa-eks.dk eller ring 53 74 56 66

Renovering af kælderen - fugtstandsning

Det er vigtigt at forhindre, at fugt trænger ind i konstruktionen af bygningen, så fugtproblemerne ikke går over i alvorlige skader. Affugtning af kælder er en mulighed og en god ide for affugtning af luft nu og her. Men tænker vi langsigtet er en kælderrenovering vejen frem for fugtstandsning. 

Byggematerialerne der er brugt på bygningen kan være af plast og metaller hvor vand ikke lige kan trænge igennem. Til gengæld er murværk og beton et materiale, hvor vand udmærket kan trænge igennem og dermed ødelægge materialet. 

Trænger vand eksempelvis ind i beton armeringen, ruster armeringen, armeringen udvider sig og dermed revner betonblokkene, det kan skabe potentielle alvorlige situationer.

Få hjælp til at komme dine fugtproblemer til livs

Kontakt os i dag for en gennemgang
Ring 53 74 56 66 eller skriv til info@fa-eks.dk Du kan også sende os en besked via hjemmesiden -> Vi kan hjælpe med fugtstandsning

Det siger vores kunder

Du er måske også interesseret i

Scroll to Top