fbpx
53745666   info@fa-eks.dk

Klimagrønt udspil

Klimagrønt udspil fra EU-kommissionen; ”Vi skal være uafhængig af russisk gas”.

Klimaskærm_isolering

I onsdags, den 18. maj, blev vi præsenterede for EU-kommissionens planer for at gøre EU fri af gas fra Rusland. Vi er efter Putins invasion af Ukraine, alle blevet mere opmærksomme på, hvor afhængelige vi er af gassen fra Rusland. Putin bruger gassen som et politisk våben og derfor kan vi ske at stå over for en større energikrise.

Udspillet EU-kommissionen kom med, skal udfase de russiske brændstoffer og takle den generelle klimakrise. Dette kommer til at ske gennem besparelser på energien og en hurtigere udrulning af vedvarende energi til boliger og industrien.

Den grønne omstilling skal styrke sikkerheden og gøre klimaindsatsen større og det skal gå så hurtigt som muligt. Det er nu vi skal sikre fremtiden og gå forrest. Vi skal gå forrest med mange flere bæredygtige og energioptimeret tiltag.

Følgende var punkterne fra onsdagens udspil:

  • Nordsøen skal være et grønt kraftværk med titusindvis af kæmpevindmøller der skal placeres i havbunden af Nordsøen.
  • En fælles indkøb af gas og brint i EU vil samle efterspørgslen og optimere processerne.
  • Man vil opsøge nye mulige leverandører af de nødvendige brændstoffer.
  • Der opfordres til at starte kommunikationskampanger for at informere husholdninger og industrien om mulige besparelser af energi.
  • Der bedes om at fremme energibesparelser, ved at reducere momssatser på energieffektive varmesystemer, bygningsisolering og andre muligheder hvor man kan spare på energien.
  • Vi skal spare mere på energien ved at isolere vores huse mere, vi skal udnytte vores overskudsvarme, varmepumper skal installeres og fjernvarmen skal rulles hurtigere ud til dem der ikke har fjernvarme.
  • Der skal installeres solceller/solpaneler på nye offentlige og private erhvervsbygninger. Og fra 2029 skal der også være solceller på beboelsesejendomme

Det er et ambitiøst udspil EU-kommissionen kom med. Mon ikke vi alle er meget mere motiveret til at tage udfordringen op? Vi skal gå forrest, både for at sikre os mod magtspil, men i høj grad også for klimaets og fremtidens skyld.

Vi har aldrig nogensinde været mere motiveret til at få gjort noget ved den grønne profil. Mulighederne er der, de skal bare opdages. 

Læs hele EU-Kommissionens udspil her

https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/ip_22_3131

Del artikel

Facebook
LinkedIn
Scroll til toppen