fbpx
53745666   info@fa-eks.dk

Omfugning

Omfugning af murværk

Er fugerne begyndt at blive meget dybe på din ejendom? Med tiden kan fuger svinde ind og blive mere og mere porøse. Murværk der trænger til en omfugning er langt mere modtagelig over for fugt problemer end nye stærke fuger er. Nye fuger gør murværket mere solidt og forbygger skader. 

Dit hjem/din ejendom kan have brug for en renovering af facaden. Er dit hus et murstenshus så kan en omfugning gør underværker på dit hus. Der er også muligheder for at pudse op og/eller få isolering af ydrevægge, hvilket vi også kan tilbyde.

Når regndråberne lander på dit hus, din ejendom, så vil det naturligt rende ned ad. Den første fuge de møder, den vil vandet trænge nemt ind i, hvis disse fuger er porøse og skadet. De dårlige fuger suger vandet til sig og det vil på sigt skabe risiko for store frost og vandskader.

Porøse og slidte fuger gør huset mere modtageligt over for skader. fugtskader skaber dårligt indeklima som så også vil blive forværret samtid med at værdien på dit hus vil blive forringet.

Omfugning af murværk – er ikke noget alle kan komme lige ind fra gaden og gøre. Det kræver utrolig meget erfaring og viden om håndværket. Fugerne på huset har enorm betydning for sundhedstilstanden og holdbarheden på bygningen. 

Bliv ringet op

– Lad os snakke om dine planer

 Få en pris på omfugning af hus og murværk

Ødelagte mursten?

Har bygningen der skal omfuges ødelagte mursten? Frostsprængte eller på anden måde beskadiget mursten, er en god ide, i samme ombæring at få skiftet ud med andre sten i god stand. Ødelagte mursten kan nemlig gå hen og skade mere end hvad godt er. F.eks. kan fugten meget nemmere trænge ind bagved og helt ind i konstruktionen og det skal vi helst undgå for at beholde sundhedstilstanden på et højt niveau. 

Energioptimering_omfugning_isolering

Slidte fuger -> Fugt i isoleringen?

Vidste du at hvis dit hus har fuger der ikke er hele, som er nedslidte og dybe, at fugten så nemt trænger ind i hulmurens isolering? 

Isoleringen vil efterhånden suge en del fugt og du står med et råd, mug og skimmel problem. Samtidig taber isoleringen en del af sin virke som isolering. En god grund til at få omfugning af murværk hurtigst muligt.

Hvordan ved jeg om huset har sætningsskader?

Er huset synket lidt eller er der revner i murværket? Sætningsskader kommer for det meste fra tidernes gang og fra vind og vejr. 

Hvis du har et hus der står på en bund der ikke er bærende nok, vil huset sætte sig, slå revner og generelt være mere modtagelig over for skader. I dag undersøges byggegrunden før der bliver bygget, det gjorde man ikke helt på samme måde før i tiden. Grunden kan eksempelvis være af materialer der er for blød.

Du kan som regel se en sætningsskade ved der går en revne op gennem soklen og op i muren. Nogle gange kan skaden ses inde i huset også.

Ved sætningsskader kradses fugerne ud og beskadiget sten tages ud. Der sættes, hvis nødvendigt, armering ind som forstærkning. Nye sten sættets ind og nye fuger bliver fyldt op. Det er vigtigt at skaden bliver udbedret inden skaden bliver rigtig stor. Risikoen for alvorlige skader er tilstede når først der er kommet en sætningsskade på huset. Få omfugning af murværk inden skaden bliver stor og tidskrævende. 

Har du vinduer og døre der skal fuges?

Så kan vi også hjælpe. Vi kan hjælpe både hvis du skal have sat nye døre og vinduer i og hvis du skal have udskiftet fugerne omkring de nuværende døre og vinduer. 

Det er vigtigt at gå fugerne efter på dit hus, din ejendom. Slidte fuger der ikke er hele, resultere i fugtskader og træk. Det giver et dårligt indeklima og risiko for mere alvorlige og større skader.

Er du i tvivl og har spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte os via kontaktsiden eller skrive på info@fa-eks.dk.

omfugning_af_murværk

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Det er svært på forhånd at nævne en pris på omfugning af murværk. Det kommer nemlig helt an på hvilke slags fuger der er tale om; hårde, mellem, bløde. Det kommer også an på hvor nemme de er at komme til, udsmykning og udhæng på bygningen. Det bedste vil være at få fagfolk til at give et bud.

En omfugning er når du fjerner de gamle fuger ved udkradsning eller fræsning, for dernæst at fylde nye stærke fuger i. Dette sker typisk fordi at de gamle fuger er nedslidte, at der er kommet murbier eller for at forny udseendet på bygningen.

Det kommer lidt an på omfanget af arbejdet. Er der specielle udformninger og gesimser? Ved at komme ud og se på omfanget, af det der skal omfuges, kan man bedre komme med en tidshorisont. 

Det dur ikke at fuge i regnvejr eller hård frost. Lave temperature er bedst. På en varm sommerdag er skygge bedst. Men i det store hele kan du fuge i alt slags vejr.

Du er måske også interesseret i

Det siger vores kunder

Vores samarbejdspartnere

Leverandøre af kvalitet
Scroll til toppen