fbpx
53745666   info@fa-eks.dk

Vidste du at dårligt indeklima giver et dårligt arbejdsmiljø?

Vidste du at dårligt indeklima giver et dårligt arbejdsmiljø?

Har du som arbejdsgiver kørt utallige teambuildings seminarer igennem? Deltaget i talrige personale fester og været aktiv i planlægningen af årets medarbejdergaver? FEDT… men har du overvejet hvordan indeklimaet er på kontoret?

bedre_indeklima_model

Har du nogensinde overvejet hvad indeklimaet gør for arbejdsmiljøet?

Du skal ikke kun se på indeklimaet hvis der er et dårligt arbejdsmiljø på din arbejdsplads. Men det ER en stor spiller på området, der er værd at undersøge. En god arbejdsgiver, en god leder, er interesseret i hvordan de ansatte bedst kan lykkes. For at lykkes ved en god leder også, at de rette forudsætninger for at de kan lykkes, skal være på plads. 

Et dårligt indeklima er en barriere for et godt arbejdsmiljø. Er indeklimaet ikke i orden, kan det nemlig give dine ansatte hovedpine, træthed og tørhed/irritation i slimhinder og luftveje.

Fryser dine medarbejdere eller er de ved at gå til i sommervarmen? Ja ineffektive  medarbejdere får du, hvis de sidder og halvfryser og bliver trætte, så arbejdes der ikke lige så effektfuld. Er der på den anden side for varmt? – Så melder typiske symptomer som kvalme og hovedpine sig gerne samtidig med en slapheds følelse. En passene temperatur i følge arbejdstilsynet for stillesiddende eller let fysisk arbejde er 20-22 °C.

Dårlig isoleret, meget lidt eller ingen isolering, fugtproblemer og svampeangreb er yderst vigtige spillere, når vi snakker arbejdsmiljø. En ting er kulde/varmeforholdet. En anden ting er den ubehag, træthed og andre symptomer du kan få ved et dårligt indeklima. Fugtproblemer der skaber betingelser for forskellige svampeangreb kan direkte gøre dine medarbejdere syge. 

Skimmelsvampe findes over alt i naturen og sporene spreder sig hurtigt igennem luften. Overflader der har været fugtige i længere tid, bliver gerne angrebet af sporene og skimmelsvampene udvikler sig. Når du opdager skimmelsvampene, vil det vise sig som pletter i sorte, brune, grønne farver eller som skjolder. De kan også være svære at opdage, da de også kan gemme sig bag reoler eller bag tapetet.

5 fokuspunkter til et godt indeklima

Sørg for at holde skimmelsvampe på afstand ved at sørge for at indeklimaet er godt. Her får du 5 fokuspunkter til et godt indeklima på arbejdspladsen

  1. Hold ejendommen ventileret. Sørg for at lufte ud jævnligt med gennemtræk, flere gange dagligt og som minimum i 5 min.
  2. Rengøring og støvsugning har også en indflydelse på indeklimaet. Er der fugt nok, kan ophobet støv også indeholde svampesporer. Fjern grobunden for nye svampe ved jævnlig at støvsuge og generelt holde lokalerne rene.
  3. Har i et område hvor der arbejdes på computer, kopieringsmaskiner og lignende, så er de også med til at tilføje varme og tørhed til lokalet.
  4. Ydervægge der er dårligt isoleret eller af ældre stand danner grobund for fugt og svampe. Disse vægge er typisk kolde og her skal du passe på med at stille møblerne op af, så der ikke dannes kondens og så luften kan cirkulere. få luftet ud og sørg for at medarbejderne har mulighed for at bevæge sig i et par minutter.
  5. Gå jævnligt din ejendom igennem og sørg for at fugtskader bliver udbedret, før de vokser sig store og uoverskuelige.

Vil du læse mere om indeklima, kan vi henvise til sundhedsstyrelsens vidensbank. https://www.sst.dk/da/viden/miljoe/miljoe-og-sundhed/indeklima

Del artikel

Facebook
LinkedIn
Scroll til toppen