53745666   info@fa-eks.dk

Facade puds

Puds, Strukturpuds, Netpuds, Kalkning og Vandskuring​

Hvordan skal afslutningen på udvendig isolering være? Går du med overvejelser om at få vandskuret dit hus? Har du et hus der skal pudses på ny? Eller leder du efter nogen der kan stå for kalkningen af din ejendom? Så læs videre her. Vi kan nemlig hjælpe dig med lige præcis det.

Puds_isolering_af_vægge

Netpuds

Klik på billedet her oven over -> Gå til afsnittet om puds inklusiv et forstærket armerings net
Efterisolering

Puds og puds med stuktur

Klik på billedet oven over -> Gå til afsnittet om puds og puds med stuktur
Puds_tillægsisolering

Kalkning og Vanskuring

Klik på billedet oven over -> Gå til afsnittet om Kalkning & Vandskuring

Hvorfor får man pudset murværk, vægge og beton?

 • Når man eksempelvis skal renovere sin facade, kælder og lignende med rockwool (Efterisolering) eller Multipor klimavenlige isoleringsplader, bruger man puds i lag ovenpå isoleringen og som slutpuds.
 • Hvis man vil have op-pudsning af sit murværk/beton. Enten fordi muren er blevet trist at se på, har skader eller fordi man alligevel vælger at få skiftet skadet sten.
 • Hvis man gerne vil have et pudset, struktur puds eller et vandskuret udseende på sin ejendom.
 • Det kan også være at man har bygget til, og nu vil skjule forskellen mellem den nye og den gamle bygning.

Grundene kan være mange og stiler du efter et godt resultat, så sørg for du har den rette viden og håndelag.

Kendskab til korrekt udførsel

Via vores mange års erfaring, har vi opnået en god viden inden for puds og strukturpuds til både private hjem og til erhverv. 

Indvendige vægge som udvendige vægge, fra top til kvist, tilbyder vi hjælp til at få pudset. Vi ved at det er vigtigt, at vide noget om arbejdets art, før man går i gang med at pudse vægge/mure op. Det kræver nemlig blandt andet et godt kendskab til de rette blandingsforhold, således at massen der benyttes, er egnet til overfladen der skal behandles. 

Derudover er det også vigtigt man kender til den korrekte udførsel af arbejdet. Facaderne og arbejdet skal selvfølgelig være langtidsholdbare, og skal ikke begynde at skalle af efter kort tid. Arbejdet skal gøres korrekt. Det skal selvfølgelig se godt og ordentlig ud, derfor er erfaring og kendskab vigtig.

Pudsning af vægge

Få dine vægge klargjort til efterfølgende behandling
- Vi ved hvordan blandingsforholdene skal være, for at du får det bedste resultat.

Få et godt helhedsindtryk

Det færdige resultat skal selvfølgelig være holdbar og der skal sikres en ensartethed for, at opnå et attraktiv udseende på huset. Reparation af væggen ved eventuelle skader på fuger og sten, kan (og bør) gøres inden man går i gang med pudsning. Det er optimal for det færdige udtryk.

Når du trækker puds på muren, bliver mursten og fuger skjult. Eventuelle tilbygninger, med et lidt andet udtryk end det oprindelige, bliver også skjult og hele ejendommen bliver mere ensartet og gør underværker for helhedsindtrykket af din ejendom.

Få hjælp til dit projekt

Når vi skal i gang med et projekt, så er det første vi gør, at undersøge hvilken slags mursten eller tegl der skal pudses op. Nogle af de overflader der findes rundt omkring, kan nemlig være meget svære, at få puds til, at hæfte sig fast på. Når vi ved hvilken overflade der er på bygningen, ved vi også hvilken fremgangsmåde vi skal tage. Overfalden skal yderligere inden puds være renset og fri for snavs, mos og alger. Bare rolig – dette kan vi selvfølgelig også klare.

Går du efter et udtryk med stuktur puds er dette også en mulighed. Struktur puds 1,0 og 1,5 giver nogle “forhøjninger” i pudset og det ser fantastisk ud med en smuk struktur på facaden.

Det er ikke kun mursten der kan pudses op. Vi kan blandt andet også hjælpe jer med, at få jeres forskellige beton belægninger fin igen. Så være ikke bange for at kontakte os eller give os et kald på 53 74 56 66 – Så kan vi sammen finde ud af hvad præcis der skal til, for dit projekt kan lykkes.

Vedligeholdelse af pudset facade

Det er en god ide løbende at holde øje med din pudset facade. Puds er nemlig porøst og er modtagelig over for slag. Det er vigtigt at hvis du finder skader så skal du hurtigst udbedre dem. Skader vokser hurtigt og kan resultere i fugtproblemer fra frostsprængninger og råd.

Er pudset blevet løs skal det løse fjernes og der skal et jævnt nyt lag på. Er området større, så er det en god ide at få hjælp fra professionelle. Du er altid velkommen til at kontakte os for hjælp.

Hvad er netpuds?

Netpuds er en stærk og langtidsholdbar mulighed. Når vi benytter os af netpuds på facader, så betyder det, at vi forstærker pudslag på bygningen med net. Lagene kan være mange tyndere eller tykkere lag af puds. 

Puds og mørtel bliver forstærket ved at der bliver trykket et net, til formålet, ind i grundlaget og herefter bliver der påført et nyt lag puds ovenpå. Denne løsning gør muren stærk og langtidsholdbar, da facaden i lang tid fremover sikres mod vind og vejr.  

Kvalitets materiale

Vi benytter os af materiale af kvalitet – kvalitets materiale til et veludført stykke arbejde. Nettet kan fås både med og uden hjørner – Når vi bruger hjørner så forstærkes nettet på hjørner + kanterne omkring blandt andet døre og vinduer. 

Din tilfredshed er vigtig for os, derfor bruger vi kun de bedste materialer til dit projekt.

Netpuds_hjørne

Hvordan ser et ny pudset hjem ud?

Interesseret i hvordan et hjem kan komme til at se ud efter isolering og puds? Så har vi blandt andet isoleret og pudset et hjem i Vejle med StoSilco slutpuds, hvilket man kan se via linket her

https://www.sto.dk/s/inspiration/referencer/a2n7U000001GoJgQAK/ivar-jarlsvej

Linket er til Sto Danmark, som er en af vores leverandører og samarbejdspartnere, har været ude og kigge på vores projekter.

Tre gode grunde til at vælge forstærkning med netpuds =>>

Lag_isolering_netpuds
 1. Netpuds forstærker holdbarheden på facaden
 2. Dit hus vil være sundt og velholdt ved ny puds med net
 3. Skadet sten og fuger vil du undgå i lang tid fremover

Det er optimalt at benytte netpuds hvis du ønsker et nyt udtryk på dit hjem. Som du kan se på modellen her ved siden af, så kan lagene være – underlag, tillægsisolering, puds, net, puds, klæb og slut lag.

Vi går op i holdbare løsninger og din tilfredshed betyder alt. Vi er ikke et sekund i tvivl om at du kun bliver fuldt tilfreds med resultatet af netpuds.

Netpuds ved isolering

Når vi isolere bruger vi også netpuds 

– Du forlænger levetiden på din facade og undgår revner og skader i meget længere tid, end hvis der ikke var sat et forstærkende net ind. Du kan læse mere om efterisolering her og isolering med bæredygtige og klimavenlige Multipor her

isoleringsmateriale

Fremgangsmåde ved netpuds

Når vi trækker puds op så trækker vi 6 mm puds over muren. I den yderste tredjedel sætter vi armeringsnettet. Vi bruger oftest en 12 millimeter tandspartel – så når vi påføre puds med den, kan vi sætte nettet i således det passer med, at nettet ligger i den yderste tredjedel af pudset.

Efterfølgende glatter vi pudses ud og giver det en slut struktur puds, hvis det er det som vi har aftalt. Hvis der skal males som slut – så gør vi fladerne klar til den efterfølgende maling.

Netpuds kan bruges på mange forskellige underlag og er en super god løsning til forstærkelse af facaden på bygningerne.

Nyttige forberedelser inden pudsning af facaden

Der er nogle ting der skal gøres inden facaden kan pudses, udover fjernelse af ting der står opad eller tæt på facaden. Disse ting har vi listet her;

 • Er der ting som sidder fast i muren så som søm? Så skal disse fjernes.
 • Er der skadet mursten? Så skal disse udskiftes.
 • Andre skader skal repareres inden pudsning af muren.
 • Muren skal være fri for alger og snavs.
Vi har mulighed for at hjælpe dig med disse ting, så du ikke står og skal alt muligt inden vi kommer.

Kalkning

Står du med en ejendom der skal kalkes, kan vi også tilbyde dette. Under en kalkning benyttes kalk til at hvidte overfladen. Kalkning kan fortages på temperaturer mellem 5 og 20 grader, ved højere grader er det nødvendigt at arbejde i skyggesiden. er der mindre end 5 grader hærder kalken ikke.

Hvad er en vandskuring?

Vandskuring giver en flot rustik overflade på din ejendom, en anderledes overflade, en ny mur, hvilket gør denne behandling forholdsvis populær. Din facade får et nyt frisk udseende med vandskuring.

Det sker under vandskuringen;

Mursten og fuger bliver skjult ved mørtelen (den der egner sig præcis til formålet) bliver trukket op over fladerne/murstenene. Dernæst bliver muren skuret med et værktøj og vand – frem kommer en anderledes rustik overflade. Laget er et tyndt lag og skures jævnt inden det er helt tørt.

Vil du gerne have en malet overflade i stedet for mursten, så kan du få murstensvæggen vandskuret inden.

Alt efter om de nuværende overflader er ru eller glatte, finder vi frem til hvilken fremgangsmåde der skal til for at få det bedste resultat. Kontakt os for et uforpligtende gennemgang af dine ønsker på telefon 53 74 56 66.

vandskuring

Din tilfredshed er vigtig

Det er vigtigt for os, at du får et rigtigt pænt resultat og du er tilfreds med vores arbejde. Derfor bruger vi kun de bedste materialer og derfor gør vi meget ud af, at undersøge bygningen der skal skures inden. Det er også afgørende for prisen på vandskuring af huset, hvordan og hvorledes dit hus er udformet, hvilke materialer der er brugt, om der er udhæng og hvilken stand bygningen har.

Men en gennemgang er altid uforpligtende, så du kan trygt kontakte os for mere information, hvis du har interesse i en effektiv vandskuring, der gør underværker for udseende af dit hus. Kontakt os på info@fa-eks.dk eller slå på tråden til 53 74 56 66.

Sikre din ejendom inden behandling

Det er nemlig vigtigt, at underlaget på bygningen, er klargjort til denne behandling og at murværket kan holde til behandlingen. Så skal du have dit hus vandskuret er det alfa omega, at få tjekket om murstens overfladerne skal sikres, om der noget på huset der skal skiftes eller repareres. Måske skal fugerne omfuges og det skal ske inden murstenene bliver vandskuret.

Vi kan hjælpe dig med at tjekke sundhedstilstanden og udbedre eventuelle skader inden behandlingen. Yderligere kan vi også rense bygningen for skidt og snavs inden vandskuringen. En fedtet eller våd overflade vil ødelægge puds laget.

Hvad koster det at få puds, netpuds, kalkning og vandskuring?

For at få en pris på projektet, har vi behov for at vide omfanget af det

– Du kan kontakte os for et overblik

Det siger vores kunder

Du er måske også interesseret i

Scroll to Top