53745666   info@fa-eks.dk

Ventileret facadesystem

Perfekt ventileret Facadesystem

Undgå fugt med det innovative og mest perfekte Facadesystem. Systemet med skorstenseffekt giver yderligere uendelige valgmuligheder af slutresultatet på udseende og mulighed for at rette op på en skæv facade. Vælg sten, plader, puds, vælg dit helt eget look.

Byg op med isolering, ventilationsplader og slut overflade - vælg Sto Ventic for genbrugsplader af genbrugs glas

Hvad er "Ventileret facadesystem"?

Et ventileret facadesystem er kort sagt et system der er ventileret. Det der er så interessant ved det her system er, at det både er et system der formår at ventilere luften korrekt, men som også samtidig kan benyttes til at ændre totalt udtryk på facaden. Der er nemlig mange forskellige muligheder for slut belægning på facaden. 

Systemet bliver bygget op således, at der skabes et hulrum imellem isolering og de forskellige lag på facaden. Et hulrum der er åben i top og bund, således at luften bliver transporteret konstant igennem.

Skærmen/facaden skærmer optimalt for vejret. Den fugt der normalvis alligevel finder veje ind af sprækker og lignende, vil blive ført ud til hulrummet i systemet. Fordi konstruktionen er opbygget sådan at, luften kan ventilere og skabe en skorstens effekt. Ved denne skorstens effekt tørre luften konstruktionen og derfor skabes der en sund klimaskærm som holder sig selv tør og man undgår opbevarende fugt i konstruktionen.

Systemet skaber grobund for et sundt indeklima da fugt inde fra huset, der naturligt siver igennem bygningen, også bliver transporteret ud i det fri, i stedet for at blive suget ind i murværket. Samtidig beskytter systemet bygningen mod kulde og varme påvirkninger og beskytter dermed imod forskellige temperatur forandringer.

Det ventileret facadesystem beskytter også bedre imod udefrakommende støjgener* og er yderligere dokumenteret med stor brandsikkerhed. (*op til 10 dB halvering af lyd – Kilde Sto Danmark A/S)

StoDanmarkAS._ventileret_facadesystemTeglskallerNatursten
Ilustration slutbelægning tegl/sten, udlånt af Sto Danmark A/S
StoDanmarkAS_ventileret_facadesystemPuds
Ilustration slutbelægning puds, udlånt af Sto Danmark A/S

Forskellige muligheder for slutbelægning

Dine valgmuligheder for hvad din facade skal beklædes med, er mange med dette system. Med selvvalgt ydre beklædning kan du vælge fugefri pudsoverflade, teglskaller eller natursten.

Består den nuværende overflade af beton eller teglmur benytter vi os af en vindtæt isolering.

Systemet kan bruges på en let konstruktion som træ- eller stålskelet, med en vindtæt afdækning på skelettet.

Er den nuværende væg skæv, kan man med facadesystemet, via det justerbare system, rette facaden op og gøre den lige. 

Beskyt din ejendom mod fugt og frost. Udnyt de gode muligheder der er ved at få et fleksibelt og ventileret facadesystem.

Det system vi bruger hedder StoVentec fra Sto Danmark A/S – det kan du læse mere om her

Allerede isoleret eller uisoleret facade?

Facadesystemet kan bygges udenpå den nuværende facade. Er der ingen eller meget lidt isolering, tilføjer vi dette. Er der allerede optimalt fungerende isolering, kan vi sætte de fleksible systemer oven på. Så drømmer du om en langtidsholdbar løsning med optimalt beskyttelse på dit hjem eller din ejendom eller bare et helt nyt udtryk, så er dette system din løsning.

StoVentec - Plader lavet af genbrugsglas

70 procent af en StoVentec plade er lavet af genbrugsglas. Man bruger glasgranulat/ glasfibervæv, der stammer fra gamle flasker og glas.

Det er helt i den tidsånd vi har lige nu, hvor vi takler klimaudfordringer at disse plader kommer mere end nogensinde til sin ret. At genbruge og bruge sine ressourcer, også når man renovere, er godt for klimaet.   

Læs mere på StoDanmarks hjemmeside HER

Fordele ved ventileret facadesystem

Der er enormt mange gode fordele ved at sætte et ventileret facadesystem på dit hus og dine bygninger. Mangler du et par gode grunde til overbevisning? – så læs med her.

  • Du undgår fugtproblemer da fugten udefra og indefra bliver transporteret ud. Luften cirkulere, glider igennem og ud igen. Fugten ledes effektivt væk af ventilationslaget. Det vil sige du undgår de sædvanlige fugt problemer på facaden.
  • Ældre bygningers fugt bliver lettere transporteret ud da konstruktionens ventilation gør, at vægge hurtigere tørre ud
  • Konstruktionen er således at ventilationen er på bagsiden af facade pladerne men samtidig er der lukket af for insekter og skadedyr, så de ikke kan trænge ind og ødelægge konstruktionen.
  • Systemet giver dig den fordel, at der er stor frihed til at udforme facade overfladerne. Uanset om man vil have fugefri pudsoverflader, sten, tegl og andet, er der muligheder for at designe ens facader på mange måder.
  • Systemet giver en optimal isolering og ventilation og kombinationen af dette, giver en rigtig god u-værdi.
  • Justerbar underkonstruktion der giver dig mange muligheder, eksempelvis ved ujævn nuværende facade.
  • Systemet kan stå upudset i et halvt år, dermed kan du få dem monteret i vinterhalvåret og med det samme, der er vejr til puds, kan man slutbehandle.
  • Op til 10 dB – Lydisolering af udefrakommende lyd har givet op til 10 dB besparelse, dette opleves som en halvering af lyden. Dette kan have en stor betydning i byer og især hvor der er trafikeret veje.

Fremgangsmåde

Lag under opbygning kan være som på billedet nedenunder.

Vi har et underlag, en bærende væg, der påsættes isolering. Efterfølgende har vi en underkonstruktion og en plade. Herefter oppudses med grundpuds. Armering med netpuds sættes på. En grundpuds herefter og til slut en slutbelægning alt efter hvilket valg du har foretaget dig.

Pladen skrues fast på underkonstruktionen og det er her, der skabes det hulrum mellem materialerne som giver ventilationen imellem lagene.

Ventileret facadesystem er en langtidsholdbar fremtidssikret løsning til renovering af dit hjem og din ejendom. Energioptimeret og pengebesparende. Kan du næsten bede om mere? Mangler du yderligere råd og vejledning om produktet her, er du velkommen til at skrive info@fa-eks.dk eller kontakte os på vores kontaktside

Sto_Ventileret_facadesystem
Ventileret facadesystem - Ilustration udlånt af Sto Danmark A/S

Det siger vores kunder

Du er måske også interesseret i

Scroll to Top